BLOG rEvolucija

29.09.2023.

Kako izabrati PRAVI, za Vas najbolji BIOSTIMULATOR?

BIOSTIMULATORI, BIOSTIMULANTI, kako god da ih zovete, oni podrazumevaju proizvode koji stimulišu biološke aktivnosti u biljkama, od kojih se najčešće izdvajaju: regulacija hormona, apsorpcija i asimilacija hraniva, tolerantnost na stres, razvoj korena, i slično. E sad, Vi želite postići određeni rezultat u proizvodnji, kao na primer boju ploda, ili njegovu krupnoću i slatkoću, ili sve zajedno. Kako Vam navedeno sadašnja ishrana ne obezbeđuje, Vi rešenje tražite u bisotimulatorima, za koje ste čuli kako mogu sve, i sada Vam treba onaj koji će taj posao uraditi za Vas.

Ponuda proizvoda koji nose naziv BISOTIMULATORI je ogromna na tržištu danas, i prvo sa čim se možete susresti jeste da Vam neko ponudi one koji u sebi sadrže kalij (K), ili bor (B), ili kacij (Ca), i kaže kako su to hraniva ključna za plod, dodaj i eto rezultata. Drugi prodavci će Vam ponuti biostimulatore koji sadrže ove ili one hormone biljaka poput giberelina ili axina, dok će treći reći kako su za Vas najbolji oni koji imaju aminokiseline. Zbunjeni ste već na početku, jer ovo ili ono što Vam se nudi, pitate se šta će uraditi najbolji posao za Vas. Navedne informacije sadržaja Vama nisu od pomoći da izaberete pravi biostimulator za Vas, odnosno da dobijete ono što želite u proizvodnji. PRI TOME, TREBATE ZNATI DA BIOSTIMULATORI NISU REZULTAT SADRŽAJA NEKOG HRANIVA, ILI HORMONA, ILI AMONOKISELINA, VEĆ BIOLOŠKE AKTIVNOSTI KOJU OBAVLJAJU U BILJCI. Prema tome, Vama je nevažno što određeni proizvod nazvan biostimulator sadrži kalij ili bor, ako vam on neće uraditi posao koji trebate, jer Vi imate đubriva na bazi tih hraniva, i koristite ih već.

Još je važna jedna stvar kod izbora pravog biostimulatora, a to je da ćete mnogo puta čuti od prodavaca da je njihov bistimulator za sve, on sve radi, i bolja fotosinteza, i rast, i plod, i koren, ma sve, sve, i onda će to sve dati Vama ono šta želite. Međutim, davno ste se uverili da čarobne vodice u poljoprivredi ne postoje, i samo prave kontra efekat kod proizvođača, odnosno da odustajete od kupovine svih ostalih proizvoda iz te grupe, i ostajete uskraćeni za rezultat koji želite.

Konkretno, VAMA TREBA BIOSTIMULATOR KOJI ĆE KOD VAŠIH BILJAKA SITMULISATI BIOLOŠKU AKTIVNOST, A KOJA ĆE ZA REZULTAT OBEZBEDITI BOJU, KRUPNOĆU I SLATKOĆU PLODA, ILI JEDNO OD NJIH, ONO ŠTO ŽELITE, ŠTO VAM JE NAJPOTREBNIJE. ZATO, NIKADA NE PRISTAJTE NA GENERALNE BIOSTIMULATORE, VEĆ TRAŽITE ONE ZA KOJE JE POTVRĐENO DA RADE TO ŠTO ŽELITE. Na tom putu, mi smo razvili celokupan koncept UZGOJA ZA BUDUĆNOST i nazvali ga R-Evolucija. Jedna od komponenti R-Evolucije jesu i biositmulatori, gde je za svakog navedeno jasno i precizno koje koristi za Vas ostvaruje u proizvodnji, i kroz koju biološku aktivnost u biljkama to realizuje.

Aktuelno, neki proizvođači trebaju umiriti biljke sad u jesen, jer će brzo zima, a kako bi one spremne dočekale hladnoću, odrvenile, zametnule rod i obezbedile se rezervama za sledeću sezonu. Ako je i ovo Vaša želja, onda biostimulator koji trebate jeste N-Balancer. Neki proizvođači su u punoj berbi, ali im plodovi sporo dozrevaju, ili je njihov rast i razvoj zasutavljen usled promene temperatura. Ako ste i Vi taj proizvođač, želite ubrzati sazrevanje paradajza ili promenu boje paprike, onda primenite biostimulator ABUNDANTIA, a za aktivnost biljke na ovim promenljivim temperaturama, obavezno koristite BIOFORGE. Trebate intenzivan rast i razvoj biljaka u plastenicima, nezadovoljni ste njihovom biomasom, i kvalitetom iste, preporuka je da primenite biostimulator TRAINER.

Mi smo profesionalci u ovoj oblasti, MI SMO BIOSTIMULATORI ZA VAŠ PROIZVODNJU, MOŽEMO VAM DATI PREPORUKU ZA REZULTAT KOJI ŽELITE U PROIZVODNJI.