Blog rEvolucija

29.01.2024.

Šta je pravo rešenje za osnovno đubrenje Vašeg voćnjaka i vinograda?

Već sad je potvrđeno da je 2024. godina jedna od najneizvesnijih za voćare i vinogradare kada su u pitanju vremenske prilike, a samim tim i postizanje željenih rezultata. U takvim uslovima, od suštinske važnosti je pravilno izvršiti osnovno, odnosno zimsko-prolećno đubrenje Vašeg voćnjaka i/ili vinograda, kako đubriva ne bi bila bačena, već maksimalno moguće iskorištena od strane stabala voćaka i čokota vinove loze za ishranu. Svi Vi tražite najbolje rešenje, prvo da uradite najbolju stvar koju možete, a drugo da Vam svako ulaganje opravda rod i kvalitet koji očekujete. Tržište đubrivima za osnovnu ishranu voćnjaka i vinograda je prezasićeno, i svi Vas bombarduju reklamama tipa najbolje, najjeftinije, jedino ispravno, originalno i slično... Pitanje je kako da izaberete ono rešenje koje Vam je potrebno, i šta ono predstavlja za Vas, koja je najvažnija korist, ili više njih koje ćete imati kada primenite određeno đubrivo? R-Evolucija, kao uzgoj za budućnost, je upravo zbog toga nastala, da Vam ponudi rešenja koja će Vam obezbediti kontinuiran prinos i kvalitet u voćnjacima i vinogradima, bez obzira na uslove uzgoja. Šta trebate uraditi za pravo rešenje, detaljnije pogledajte u nizu fotografija sa textom koje smo pripremili za Vas.

Šta je PRAVO REŠENJE ZA OSNOVNO ĐUBRENJE VAŠEG VOĆNJAKA I VINOGRADA?

za Vas, PRVO REŠENJE su biološki aktivna organska peletirana đubriva...

U pogledu osnovnog đubrenja Vaših voćnjaka i vinograda, pravo rešenje za Vas jesu BIOLOŠKI AKTIVNA ORGANSKA PELETIRANA ĐUBRIVA. A zašto, šta Vam to ona nude, koje su to koristi od njih za Vas?

Biološki aktivna organska peletirana đubriva su veoma visokog kvaliteta, i oni koji su koristili ŽUTOG PEVCA CRVENE BOJE i GUANITO, sigurno su se u to uverili. No, ono što je posebno važno kod naših biološki aktivnih organskih peletiranih đubriva jeste da ona sadrže UGLJENIK (C), BIOLOŠKOG POREKLA, I DIREKTNO OSIGURAVAJU ESENCIJALNA MAKRO I MIKRO HRANIVA koja Vaše voćke i čokoti loze trebaju, odnosno koriste za rast i razvoj, a kako bi Vam dali rezultat koji želite (prinos i kvalitet).

E TO JE NJIHOVA PRVA, I SUŠTINSKA KORIST ZA VAS U OVIM NEIZVESNIM USLOVIMA, A PRAKTIČNO ONA PODRAZUMEVA SLEDEĆE: NAŠA BIOLOŠKI AKTIVNA ORGANSKA PELETIRANA ĐUBRIVA POSTEPENO OTPUŠTAJU ELEMENTE, TAKO DA SU HRANIVA DOSTUPNA RITMOM KOJI OSIGURAVA OPTIMALNO USVAJANJE OD STRANE VAŠIH VOĆAKA I ČOKOTA LOZE, SMANJUJUĆI GUBITKE ISPIRANJEM. E TO JE ONO ŠTO TREBATE. DAKLE, BEZ OBZIRA NA VREMENSKE I USLOVE ZEMLJIŠTA, NA NEIZVESNOST KOJA JE VEĆ SAD PRISUTNA, I KOJA SE PREDVIĐA, NAŠA BIOLOŠKI AKTIVNA ORGANSKA PELETIRANA ĐUBRIVA VAM OBEZBEĐUJU SIGURNOST DA ĆE HRANITI VAŠE VOĆKE I VINOVU LOZU TOKOM ČITAVE SEZONE VEGETACIJE.

organski UGLJENIK (C) biološkog porekla iz naših đubriva, ključ je ishrane za Vaše voćke i čokote loze...

Šta je to UGLJENIK (C) BIOLOŠKOG POREKLA koji sadrže naša biološki aktivna organska peletirana đubriva?

Praktično, to znači da su naša organska đubriva dobivena iz prirodnih izvora vrhunskog kvaliteta, te da su prošla jedinstvene procese dorade, bez bilo kojeg agresivnog delovanja na sirovinsku bazu. Dakle, ona nisu podvrgnuta nikakvoj hemijskoj obradi koja bi narušila njihovu prirodnost. Kao takva, naša biološki aktivna organska peletirana đubriva Vašim voćkama i vinovoj lozi daju hraniva u formi polaganog otpuštanja, poboljšavajući strukturu zemljišta, pojačavajući aktivnost mikroba u njemu, i podstičući njegovu dugoročnu plodnost. Dugoročna plodnost zemljišta u Vašem voćnjaku ili vinogradu znači da će ono biti proizvodno sposobno da podrži Vaše voćke i vinovu lozu, kako bi one bez obzira na uslove uzgoja, za Vas, ostvarile prinos i kvalitet kakav želite. VRHUNSKI ZAR NE?

Vaše voćke i vinova loza, kada su u pitanju hraniva, najviše trebaju UGLJENIKA (C), HIDROGENA (H) I OKSIGENA (O), i to u mnogo većim količinama nego AZOTA (N), FOSFORA (P), KALIJA (K) i slično, ali to ćete vrlo retko čuti od onih koji prodaju đubriva. Ova hraniva su Vašim voćkama i vinovoj lozi uglavnom dostupna iz zemljišta, vode i vazduha, odnosno ona se tako obezbeđuju, i podrazumeva se da su dostupna. Međutim, u narušenim uslovima zemljišta, praktično njegove istrošenosti, zbog godinama primene samo mineralnih đubriva u osnovnoj gnojidbi, ali i njihove kombinacije sa lošim vremenskim uslovima, to se mnogo promenilo. Ključni faktor koji tu igra ulogu jeste nedostatak

Zašto je Vama važan BIOLOŠKI AKTIVNI UGLJENIK (C) U VOĆNJACIMA I VINOGRADIMA?

biološki aktivni ugljenik - osnovna jedinica života za biljke i zemljište...

organske materije, zbog čega je i ugljenik postao u nedostatku za Vaše voćke i vinovu lozu. Poštovana gospodo, ugljenik je glavna komponenta organske materije u zemljištu, odnosno ona je primarno sastavljena od njega, i ako ona nedostaje nema ni njega. Mineralna đubriva ne sadrže ovaj ugljenik, i zbog toga njihova hraniva brzo budu otpuštena, i ona sama ne mogu Vam dati rezultat kakav želite u sezonama sa velikom količinom izazova koja donose neizvesnosti.

Biološki aktivni ugljenik je temeljna, odnosno osnovna, bitna gradivna jedinica života, i deluje kao izvor energije za mikroorganizme u zemljištu, pridonoseći zdravom i uravnoteženom ekosistemu. Osim toga, sadržaj biološki aktivnog ugljenika u našim organskim đubrivima pomaže poboljšati sposobnost zemljišta za zadržavanje vode, i smanjuje rizik od ispiranja hraniva.