Blog rEvolucija

26.01.2024.

Kombinacija koja više od decenije daje vrhunski rezultat, u svim usevima, i u svako vreme...

Iza nas je jubilej od 10 godina kako se u poljoprivrednoj proizvodnji na području Srbije koristi kombinacija SCUDO i TRAINER, koja postiže vrhunske rezultate. Dva su to moćna i jedinstvena biostimulatora, ničemu slična danas na tržištu, svaki sa posebnim i specifičnim ulogama za Vaše useve. Iako smo mnogo pisali o njima kod primene na određenim kulturama, treba stalno naglašavati zašto su oni posebni, i nisu isti kao ostali.

SCUDO sadrži bakar i biljne peptide, a TRAINER sadrži azot i biljne peptide. Danas je mnogo proizvoda na tržištu za koje se navodi da sadrže isto kao oni, te se zbog toga poistovećuju sa njima. To je potpuno pogrešno, i zato uvek treba reći zašto oni nisu kao svi ti drugi proizvodi koji sadrže aminokiseline i peptide, bakar i azot, bez obzira na navedeni sastav.

SCUDO i TRAINER su jedinstveni po tome što oni sadrže biljne peptide, i to ne obične, već PEPTIDE KOJI STIMULIŠU RAST I RAZVOJ BILJKE, a jasno, precizno, i konkretno tako što deluju kao SIGNALNI PEPTIDI.

Prva jedinstvenost i posebnost jeste da su SIGNALNI PEPTIDI U SCUDU I TRAINER-u 100% biljnog porekla, ne od životinja (otpad kože, kolagena i slično), već od biljke za biljku, potpuno prirodnog izvora. STIMULIRAJUĆI PEPTIDI, ZNAČI DA SU ONI UKLJUČENI U PROCESE FUNKCIONISANJA BILJKE, STIMULIŠU FIZIOLOGIJU BILJKE, odnosno da DOPRINOSE PODIZANJU NIVOA FIZIOLOŠKE AKTIVNOSTI.

SIGNALNI PEPTIDI ZNAČI DA JASNO, PRECIZNO I CILJANO PODIŽU NIVO ODREĐENE FIZIOLOŠKE AKTIVNOSTI, ODNOSNO RADE ODREĐENI POSAO NA TOM PUTU, A NE DA SU GENERALNE KOMPONENTE KOJE KADA SE PRIMENE DAT ĆE ISTI TAKAV, OPŠTI, REZULTAT kao što većina proizvoda na bazi aminokiselina radi.

KOMBINACIJA KOJA VIŠE OD DECENIJE DAJE VRHUNSKI REZULTAT
u svim usevima, i u svako vreme...

scudo
trainer
002

Konkretno, i praktično, kada primenite na Vaš usev neki proizvod sa aminokiselinama, odnosno koji ih sadrži, bez obzira koje su to aminokiseline, i koliko ih ima, prvo šta biljka treba uraditi jeste spojiti date aminokiseline po određenim kombinacijama da dobije peptide koji su joj potrebni za sintezu specifičnih proteina. Naravno, za navedeni proces, proizvod koji primenite treba da ima aminokiseline u dovoljnoj količini, i u jasno preciziranom odnosu, kako bi biljka mogla sastaviti ono što joj treba. E sad, ko tačno zna koje aminokiseline i u kojoj količini u datom momentu trebaju biljci, odnosno u određenoj fazi njenog rasta i razvoja, jer se radi o potpuno unutrašnjoj stvari koja je nevidljiva. Odgovor je niko, nagađamo, damo šta imamo pa ako pogodimo, a vodimo se generalnom preporukom šta svaka pojedinačna aminokiselina radi, i naglašavamo koliko je ima.

NEKI PREPRAT NA BAZI AMINOKISELINA, NIJE NI SLIČAN SCUDU I TRENERU PO FUNKCIJI, A NI SASTAVU...

U SCUDU i TRAINERU nisu ove ili one aminokiseline, već su one planski i sa merom upakovane u peptide, i to ne obične, već peptide koji su biotski aktivni, koji stimuliraju procese u biljci da radi ovo ili ono, da prevaziđe ovo ili ono. Ovi peptidi se često nazivaju SIGNALNI PEPTIDI, jer su oni ti koji šalju signale da se nešto dogodi, specifično oni regulišu komunikaciju između ćelija u biljci. SCUDO i TRAINER sadrže skup odabranih peptida koji imaju istaknut, osiguran i prirodan biostimulacijski efekat za pospešivanje razvoja korena, klijanje i nicanje semena, poboljšanje unosa hranivih tvari, ublažavanje učinaka abiotskog stresa i povećanje učinkovitosti đubriva. Peptidi iz SCUDA i TRAINERA kao biološki aktivni, takođe, pomažu u sprečavanju bolesti povećanjem razine zdravlja biljaka.

U SCUDU i TRAINERU nisu ove ili one aminokiseline, već su one planski i sa merom upakovane u peptide, i to ne obične, već peptide koji su biološki aktivni, koji stimuliraju procese u biljci da jasno i precizno radi to i to, odnosno da prevaziđe ograničenje u kojem se nalazi. Ovi peptidi se često nazivaju SIGNALNI PEPTIDI, jer su oni ti koji šalju signale da se nešto dogodi, specifično oni regulišu komunikaciju između ćelija u biljci. SCUDO i TRAINER sadrže skup odabranih peptida koji imaju istaknut, osiguran i prirodan biostimulacijski efekat za pospešivanje razvoja korena, klijanje i nicanje semena, poboljšanje unosa hranivih tvari, ublažavanje učinaka abiotskog stresa i povećanj e učinkovitosti đubriva. Peptidi iz SCUDA i TRAINERA kao biološki aktivni, takođe, pomažu u sprečavanju bolesti povećanjem razine zdravlja biljaka.

Zato su oni pravi biostimulatori, gde konkretno podržavaju određene procese u biljkama, I MI IH UPRAVO PREPORUČUJEMO KADA SU ONI UGROŽENI. NAKON GRADA/TUCE/ LEDA, OBAVEZNA JE PRIMENA, ZA VREME NISKIH I VISOKIH VREDNOSTI TEMPERATURE, STRESA ZA BILJKE, ALI I NAKON NAPADA BOLESTI I ŠTETOČINA, KAO I KADA JE POTREBNO STIMULISATI RAST I RAZVOJ BILJAKA. PRIMENA JEDNOSTAVNA, SVAKI PO 200-300 ml NA 100 l VODE I TRETMAN FOLIJARNO.