Blog rEvolucija

06.02.2024.

Znate li koji je najbolji način da poboljšate plodnost Vašeg zemljišta?

PLODNOST ZEMLJIŠTA je NJEGOVA PROIZVODNOST, odnosno sposobnost da podrži Vaše useve, praktično obezbedi im sve potrebno, a kako bi oni Vama proizveli prinos i kvalitet roda kakav trebate. Praktično, bez plodnog zemljišta ne možete očekivati da dobijete ono što trebate, iako sve radite što je potrebno, i ulažete. Kako poboljšati, održati ili vratiti plodnost zemljišta donosimo u nastavku.

ITALPOLLINA ili ŽUTI PEVAC CRVENE BOJE, zahvaljujući velikoj količini HUMIFICIRANE ORGANSKE i AKTIVNE MATERIJE, brzo poboljšava mikrobiološku, fizičku (struktura i zadržavanje vode) i hemijsku plodnost zemljišta, izbegavajući gubitke ili netopivost azota ( N ), fosfora (P), kao i ostalih makro i mikroelemenata koji su tako dragoceni Vašim usevima. Kada primenite ŽUTOG PEVCA CRVENE BOJE, sva hraniva se otpuštaju postepeno, odnosno takvim intenzitetom koji garantuje njihovu optimalnu apsorpciju (usvajanje) od strane biljaka Vaših useva, povećavajući Vam prinos i kvalitet, istovremeno smanjujući gubitke u okolinu. Detaljnije, potpuno praktično, pogledajte u nastavku kroz fotografije sa tekstom.

Znate li koji je najbolji način da POBOLJŠATE PLODNOSTI VAŠEG ZEMLJIŠTA?

Kada kažemo da naše organsko peletirano đubrivo ŽUTI PEVAC CRVENE BOJE sadrži veliku količinu HUMIFICIRANE ORGANSKE i AKTIVNE MATERIJE, to praktično znači da je taj proizvod bogat RAZGRAĐENIM ORGANSKIM MATERIJALOM STABILNE FORME i KORISNIM MIKROBNIM DELOVANJEM.

RAZGRAĐENA ORGANSKA MATERIJA odnosi se na organske tvari (supstance) koje su prošle procese razgradnje i transformacije, rezultirajući u stabilnoj formi koja je otporna na daljnju razgradnju. Praktično, to je razložena organska materija, ona koja se razgradnjom transformisala na prostije delove, one koji su Vama korisni za useve i zemljište. To je STABILNA FORMA ORGANSKE MATERIJE, tamne boje, izrazito bogata UGLJENIKOM. Zašto je to Vama važno? Stabilna forma razgrađene organske materije osnova je za zdravlje i plodnost zemljišta, kako ona pomaže u poboljšanju strukture zemljišta, njegove sposobnosti zadržavanja vode i dostupnosti hraniva za useve koje uzgajate.

AKTIVNA ORGANSKA MATERIJA, koju sadrži CRVENI PEVAC ŽUTE BOJE odnosi se na PRISUTNOST KORISNIH MIKROORGANIZAMA ili MIKROBNU AKTIVNOST u njemu. Korisni mikroorganizmi podrazumevaju bakterije, gljivice i druge mikrobe koji pridonose zdravlju zemljišta, kruženju hraniva i povećanju rasta biljaka Vašeg useva. ITALPOLLINA sadrži korisne mikroorganizme RIZOBAKTERIJE koje unapređuju rast i razvoj biljaka Vaših useva. Aktivna organska materija igra važnu ulogu u poljoprivredi tako što povećava dostupnost hraniva, rast biljaka, te doprinosi suzbijanju bolesti koje se prenose zemljištem.

Primena CRVENOG PEVCA ŽUTE BOJE ima za cilj osigurati obogaćeni dodatak zemljištu, koje ne samo da opskrbljuje hranivima, već takođe poboljšava njegovu strukturu, i potiče korisnu mikrobnu aktivnost (ovo je suština koja nedostaje drugim organskim peletiranim đubrivima). Ova kombinacija povećava ukupnu plodnost i zdravlje zemljišta, što dovodi do poboljšanog rasta Vaših useva, i održive poljoprivredne prakse.

italpollina

ZA POBOLJŠANJE PLODNOSTI ZEMLJIŠTA