Više o

revoluciji6

rEvolucija donosi ogromnu promenu u ishrani i zaštiti biljaka, odnosno kontroli patogena i štetočina. Promena koju donosi rEvolucija u ishrani i zaštiti biljaka ide do te mere da sadašnji, uobičajeni pristup dovodi u pitanje, potpuno ga menja i postavlja novi, koji će postati uobičajen u budućnosti.

Svaki proizvođač može praktikovati rEvoluciju, a ne samo onaj koji ima ovo ili ono. Suština kojom se vodi rEvolucija jeste da za uspeh u proizvodnji treba ispoštovati prirodne principe, odnosno početi od njih, i dalje slagati kockice koje čine proizvodnju. Većina grešaka, gubitaka u uzgoju, posebno smanjenje prinosa i kvaliteta finalnog proizvoda, nastaje kada proizvođač zanemari prirodne principe, ili pak pokuša da ih nadomesti, zameni nekim inputima. Prirodni principi u uzgoju biljaka su nezamenjivi, i oni predstavljaju sve ono što je od prirode važno za rast, razvoj i plodonošenje određene kulture. Tako na primer, ključni prirodni princip kod uzgoja biljaka jeste plodno zemljište, bez kojeg nema visokih prinosa i kvaliteta finalnog proizvoda u poljoprivrednoj proizvodnji.

Proizvođači, vrlo često, pokušaju plodno zemljište napraviti korišćenjem mineralnih đubriva, a rezultat takve aktivnosti jeste njegov gubitak ili oštećenje za proizvodnju, te dolazi do gubitka prinosa. rEvolucija svojim ostvarenim uspesima postavlja izazov konvencionalnim načinima razmišljanja u uzgoju biljaka, a razlog je jednostavan, ona inspiriše, i uvek počinje sa zašto, a to je da bude bolji prinos i kvalitet ploda, te da proizvodnja bude održiva.

Mnogi uzgajivači biljaka, odnosno većina poljoprivrednih proizvođača ima pretpostavke o proizvodnji, koje se kreiraju na osnovu nepotpunih, ili pogrešnih informacija. Tako na primer, mnogi primenjuju đubrivo u pogrešno vreme, govoreći kako je to nekada ranije obezbedilo odličan rezultat, a sada ako ne dobiju ono što su želeli, tvrde da je razlog sasvim nešto drugo. Takođe, još uvek mnogi proizvođači veruju kako se mora skoro i polovina roda izgubiti zbog mraza ili suše. Ove pretpostavke, koje većina smatra istinom veoma utiču na uspeh u proizvodnji, i mi smo razvili rEvoluciju da ih prevaziđemo. rEvolucija je inovacija, ne nešto novo ili novitet, već model i način proizvodnje, odnosno uzgoja biljaka koji će postati uobičajen u budućnosti. rEvolucija je uzgoj za budućnost, i ona ima inovativnost u ishrani i zaštiti biljaka, kako je predstavljeno u nastavku.

rEvolucija kao inovacija u ishrani biljaka

001

rEvolucija kao inovacija u zaštiti biljaka
od biotskog i abiotskog stresa

002