QUIK-LINK

quik-link
suitable-for-organic-farming
approved-by-ecocert-inputs

QUIK-LINK - biostimulator za korenPRIMENA PUTEM FERTIGACIJE

QUIK-LINK je bioaktivni stimulator bogat mikrohranivima namenjen za primenu putem sistema fertigacije. Bioaktivan znači da ima uticaj na bioaktivne molekule biljke, odnosno njenu biološku aktivnost koja se odnosi na sposobnost biostimulatora da modulira ili kontroliše jedan ili više metaboličkih procesa unutar nje. Sadrži bakar (Cu), gvožđe (Fe), molibden (Mo), mangan (Mn) i cink (Zn), zajedno s peptidima biljnog porekla koji stimulišu biljke PSP (Plant Stimulating Peptides). Ovi peptidi doprinose stimulaciji, odnosno podizanju nivoa fiziološke aktivnosti ukorenjavanja, klijanja semena i rasta kod mladih biljaka.

Kao biostimulans koji se primenjuje kroz sistem fertigacije, QUIK-LINK koristi esencijalne mikronutirente za aktiviranje klijanja i rasta biljaka. Ovaj proces povećava uspeh klijanja, i istovremeno pomaže mladim biljkama da povećaju zdrav rast korena. U većini primena, QUIK-LINK pomaže u poboljšanju preživljavanja mladih biljaka povećanjem lignifikacije (sinteza lignina koji daje čvrstoću ćelijskom zidu), uz istovremeno smanjenje stanja stresa. PSP prisutni u formuli poboljšavaju tolerantnost biljaka na abiotski stres, i podstiču njihov metabolizam za povećanje prinosa i kvaliteta.

Ono što biostimulator QUIK-LINK čini jedinstvenim jeste sadržaj RHPP (Root hair promoting peptide), signalni peptid izolovan od strane Hello Nature, koji podstiče umnožavanje ćelija, formiranje korenovih dlačica, i na taj način doprinosi ukorenjavanju, i razvoju biljaka. Prirodni RHPP je sačuvan LISIVEG tehnologijom proizvodnje, posebnim procesom hidrolize 100% biljnih aminokiselina i peptida, a koja je i patent Hello Nature. To je rastvorljivi peptid, koji ima direktan uticaj na rast korena nakon klijanja, i za vreme početne faze rasta i razvoja biljaka. Njegova snaga je u signalnom peptidu koji podstiče rast i razvoj bočnog korena.

 

Odlike proizvoda

QUIK-LINK STIMULIŠE RAZVOJ KORENA
Ovo je njegova ključna i jedinstvena odlika. Dobar rast korena je prva stepenica za povećanje prinosa, i kvaliteta proizvodnje. Rast korena je često ograničen od strane spoljnih faktora, koje nije moguće ni predvideti, ni kontrolisati. Ali, sada je tu QUIK-LINK, novi, tečni biostimulator za fertigaciju, koji predstavlja proizvod iskustva i znanja Hello Nature, formulisan tako da preuzme brigu za uzgajane biljke počevši od korena. Kako je bogat oligoelementima i biološki aktivnim organskim jedinjenjima (aminokiselinama i peptidima biljnog porekla), biostimulator quik-link stimuliše rast korena prvenstveno zbog"Root Hair Promoting Peptid", izolovanog od Italpollininog Istraživačkog centra.

QUIK-LINK STIMULIŠE ISHRANU UZGAJANIH BILJAKA
Podsticanjem rasta i razvoja korenovih dlačica biostimulator quik-link doprinosi usvajanju hranljivih materija i esencijalnih elemenata. Takođe, kako sadrži mikroelemente direktno obezbeđuje hraniva. Obzirom da sadrži PSP ima ulogu podsticanja energije biljke, što dovodi do boljeg i ravnomernijeg funkcionisanja, te zaštite od vremenskih prilika i drugih stresova, što čini ishranu efikasnijom. Sa bioaktivnim komponentama ima značajan uticaj na metabolizam tretiranih biljaka što doprinosi boljem iskorišćavanju hraniva. Takođe, povećava mobilnost hraniva u zemljištu.

QUIK-LINK STIMULIŠE KORISNE MIKROORGANIZME
QUIK-LINK, zahvaljujući svojim biološki aktivnim organskim jedinjenjima, kao aminokiselinama i peptidima, te odsustvu rastvorljivog fosfora, potiče rast korisnih mikroorganizama (gljivica i Trichoderme spp.) u rizosferi i okolnom zemljištu, poboljšavajući njegovu biološku plodnost. Ima visoku kompatibilnost s mikoriznim gljivama. Na taj način doprinosi zdravlju korena biljaka i njegovoj kolonizaciji mikroorganizmima, te formiranju kompleksnih kapaciteta.

QUIK-LINK je biostimulator za fertirigaciju, koji sadrži mikroelemente (Cu, Fe, Mo, Mn, Zn) i biološki aktivna organska jedinjenja (biljne aminokiseline i peptide), i tako:

SMANJUJE:

 • Nedostatak hranljivih materija;
 • Stres biljaka i korena;
 • Šok nakon sadnje ili presađivanja;
 • Klimatske i druge abiotske stresove.

POBOLJŠAVA:

 • Usvajanje hranjivih materija i esencijalnih elemenata;
 • Umnožavanje ćelija i razvoj bočnog korena;
 • Zdravlje korenovog sistema i kolonizaciju mikroorganizmima;
 • Proizvodnju energije od strane biljke;
 • Zaštitu od vremenskih prilika, suše i drugih klimatskih stresova;
 • Oporavak od stanja stresa, i otpornost, odnosno izdržjivost na isti;
 • Klijanje i nicanje semena;
 • Formiranje kompleksnih kapaciteta;
 • Lignifikaciju;
 • Metabolizam biljaka;
 • Mikrobnu aktivnost zemljišta.

Primena

BIOSTIMULATOR QUIK-LINK se primenjuje nakon sadnje ili tokom procesa presađivanja. Takođe je od pomoći nakon klijanja semena i nicanja.

jagodasto-voce
Jagodasto voće
plastenicko-povrce
Plasteničko povrće

Sastojci

Bakar (Cu)
Kao hranivo za biljke bakar (Cu) je neophodan kod određenih enzima biljke, sa nekoliko svojstava i funkcija. Bakar je neophodan za stvaranje hlorofila (zeleni pigment od kojeg dolazi boja lista), a takođe ima primarnu ulogu u metabolizmu ugljenih hidrata i proteina.

Gvožđe (Fe)
Kao hrana biljke predstavlja kritični element za njen celokupni metabolizam. Tako je ključan za metaboličke procese, kao što su disanje i fotosinteza, ali i za biosintezu osnovnih molekula poput hlorofila. Takođe, neophodan je za usvajanje azota (N) i sumpora (S).

Mangan (Mn)
Primarno deluje kao deo enzimskog sistema biljaka, aktivirajući nekoliko metaboličkih funkcija. Mangan je neophodan za metabolizam fotosinteze. Utiče na kvalitet prehrane, snagu i krutost biljnih tkiva, učestvujući u sintezi vrednih komponenti, kao što su askorbinska kiselina (vitamin C) i lignin.

Cink (Zn)
Predstavlja ključnu komponentu mnogih proteina i enzima. Koristi se u proizvodnji hlorofila i nekih ugljenih hidrata, pretvaranju skroba u šećere, a njegova prisutnost u tkivu biljke pomaže istoj da izdrži niske temperature. Cink doprinosi proizvodnji hormona rasta (Auxym), i produženju prirasta.

Peptidi koji stimulišu rast i razvoj biljaka (PSP)
PSP su rezultat našeg ekskluzivnog procesa enzimske hidrolize Hello Nature (LISIVEG). Ovaj skup odabranih peptida ima istaknut, siguran i prirodni biostimulacijski efekat za poboljšanje razvoja korena, klijavost semena i nicanje, poboljšanje unosa hranljivih materija, ublažavanje uticaja abiotskog stresa i povećanje efikasnosti đubriva. PSP takođe, pomaže u prevenciji bolesti povećanjem razine zdravlja u biljkama.

Peptid koji podstiče rast bočnog korena (LRPP)
To je molekul biljnog biostimulatora koji je izolovan nakon nekoliko godina saradnje HELLO NATURE i univerziteta u istraživanju i razvoju. Prirodni LRPP je očuvan HELLO NATURE-ovim vlasničkim procesom hidrolize 100% biljnih proteina. To je skup peptida koji poboljšava bočno ukorenjivanje i razvoj biljaka.

Molibden (Mo)
Neophodna je komponenta za usvajanje azota (N), i zato pogoduje sintezi aminokiselina i proteina. Takođe je bitan element za sintezu hlorofila. Kod leguminoza, molibden pomaže u fiksaciji atmosferskog azota od strane bakterija koje se nalaze na korenu.

PROTEINSKI HIDROLIZATI
se u osnovi proizvode enzimskom hidrolizom celovitih izvora proteina odgovarajućim proteolitičkim enzimima u kontrolisanim uslovima, nakon čega sledi posthidroliza (obrada nakon hidrolize), kako bi se izolovali željeni i snažni bioaktivni peptidi iz složene mešavine aktivnih i neaktivnih peptida.

Iskustva sa terena

 

Dodatne informacije