AUXYM nije dodatni trošak – on povećava vrednost svakog kilograma grožđa koji uberete. Posebno koristan u godinama kada ima stresova: suša, hladno proleće, grad, slab cvat... Ne menja ono što radite – nego poboljšava efikasnost svega što već ulažete u lozu.
AUXYM je prirodni tečni biostimulator – znači nije đubrivo, nije pesticid, već prirodni dodatak koji pomaže vinovoj lozi da bolje iskoristi ono što već ima: zemlju, vodu, đubriva i sunce. Proizvodi se od ekstrakata tropskih biljaka, vitamina i mikroelemenata – i koristi se kada loza najviše treba podršku.
AUXYM deluje iznutra, na samu lozu, i to na 3 ključna načina:
1. Pojačava fotosintezu – biljka bolje koristi sunce, brže stvara energiju i raste snažnije.
2. Potpomaže razvoj cvetova i plodova – ima više cvetova, bolja oplodnja i više grozdova.
3. Unapređuje kvalitetu grožđa – veći postotak šećera, veći prinos suhe tvari, ujednačena veličina bobica i duži vek trajanja grožđa (bitno za transport i prodaju).
Najveći efekat ima kad se primenjuje u najosetljivijim fazama razvoja vinove loze:
Prva faza: početak vegetacije i rast mladica
Pomaže biljci da krene snažno nakon zime, pogotovo ako je proleće hladno ili kišovito.
Druga faza: početak cvetanja
Povećava broj i kvalitetu cvetova = više grozdova.
Treća faza: formiranje i rast bobica
Daje snagu lozi da razvije krupnije, zdravije bobice s više šećera i suhe tvari.
Praktično: 2–3 tretmana u sezoni su dovoljna da se vidi jasna razlika u izgledu i kvaliteti grožđa.
Folijarno prskanje (preko lista) – najčešće korišten način.
Može se kombinirati s većinom zaštitnih sredstava i đubriva.
Doza: obično 80–100 ml na 100 litara vode.
Auxym nije dodatni trošak – on povećava vrednost svakog kilograma grožđa koji uberete.
Posebno koristan u godinama kada ima stresova: suša, hladno proleće, grad, slab cvat...
Ne menja ono što radite – nego poboljšava efikasnost svega što već ulažete u lozu.
Rezultati koje možete očekivati:
Više cvetova = više grozdova;
Veće i ujednačenije bobice;
Više šećera u moštu;
Otpornija loza na stres;
Bolja kvaliteta grožđa i veća tržišna vrednost.